Hoppa till huvudinnehåll

Inters besked: Kuqi tränar klubben

Shefki Kuqi efterlyser jämlik behandling.
Shefki Kuqi räddade kvar FC Inter via kvalspel. Shefki Kuqi efterlyser jämlik behandling. Bild: All Over Press Shefki Kuqi

I helgen gick Åbo Underrättelser ut med uppgiften att FC Inter ratar Shefki Kuqi. Nu svarar Åboklubben. På sin hemsida meddelar Inter att Kuqi fortsätter leda laget nästa säsong.

Det var i fredags som ÅU – tvärtemot tidigare uppgifter från Ilta-Sanomat – skrev att FC Inter har valt att rata Shefki Kuqi som tränare.

Kuqi räddade kvar Inter i fotbollsligan efter ett ångestladdat kval mot lokalrivalen TPS, men enligt ÅU skulle klubbledningen ha fallit för nederländaren Jan de Jonge.

På måndagen gav Inter svar på tränarfrågan. Klubben publicerade en bild på när Kuqi skriver på ett kontrakt. Det gäller för nästa säsong och dessutom finns en option för 2018.

– Att få till ett kontrakt tar alltid lite tid, men jag är väldigt nöjd nu. Jag får fortsätta jobba med ett lag som har stora målsättningar och vilja att lyckas. Nu får jag vara med och bygga laget från grunden. Det blir ett stort och intressant arbete, säger Kuqi till Inters hemsida.

FC Inter-anfallaren Njazi Kuqi.
Njazi Kuqi. FC Inter-anfallaren Njazi Kuqi. Bild: All Over Press Njazi Kuqi,FC Inter Åbo,fotboll,fotbollsligan,Fotbollsligan

"Kämpar i toppen"

Kuqi kom mitt under pågående säsong till Åbo och han hade med sig sin lillebror Njazi Kuqi. På måndagen blev det också klart att anfallaren spelar för Inter i fortsättningen.

Kuqi skrev på ett tvåårskontrakt. I och med det har Inter säkrat en av ligans bästa målskyttar, i fjol gjorde han sexton mål.

– Det blir kul att få spela här från första början. Jag tror att det blir en roligare säsong och att vi kämpar i toppen.