Hoppa till huvudinnehåll

Pedavoces ställer till med adventskonsert i Vasa och Närpes

Den här veckan blir det adventskonsert för hela slanten när studentkören Pedavoces sjunger i Närpes kyrka och Brändö kyrka i Vasa.

- Det är en relativ traditionell konsert. Vi har många traditionella julsånger, både svenska och engelska stycken. Vi har också nyare och modernare körarrangemang, säger Kristoffer Back som fungerar som klubbhövding i Pedavoces styrelse.

Bland annat kommer Pedavoces att bjuda på traditionella sånger som Härlig är jorden men också till exempel julsången Nearer my God to thee på afrikaans.

- Det som är nytt för den här julrepertoaren är att vi har häftig dynamik och rytmik, säger körens ordförande Fanny Nyström.

Kristoffer Back, Fanny Nyström och Karin Madsén från studentkören Pedavoces intervjuas i Yle Österbottens radiostudio.
Kristoffer Back, Fanny Nyström och Karin Madsén Kristoffer Back, Fanny Nyström och Karin Madsén från studentkören Pedavoces intervjuas i Yle Österbottens radiostudio. Bild: Yle/Sofi Nordmyr Pedavoces,madsén

Kören ackompanjeras under konserten av flera instrument, bland annat piano, slagverk och harpa. På harpa spelar körens sekreterare Karin Madsén.

- Harpa passar speciellt bra till julen, det är vad man kan säga ett julinstrument, säger Madsén.

Adventskonserterna hålls i Närpes kyrka på onsdag klockan 19 och i Brändö kyrka på fredag klockan 19 och lördag klockan 18.

Pedavoces håller också på och spelar in en ny skiva, den blir klar om ett år. Nästa höst kommer kören också att ställa upp i en internationell körtävling. Vilken tävling det blir är inte bestämt än annat än att det blir någonstans i Mellaneuropa.

Pedavoces är studentkören vid Åbo Akademi i Vasa men föreningen har också medlemmar från andra högskolor och yrkeshögskolor. Bland de omkring 40 aktiva medlemmarna finns också sådana som redan är utexaminerade.