Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen segerarkitekt för Arizona

Lauri Markkanen i Arizonauniform.
Lauri Markkanen uppvisar prima basketform. Lauri Markkanen i Arizonauniform. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Lauri Markkanen,Arizona Wildcats men's basketball

Lauri Markkanen var på hugget i Arizona Wildcats match mot Northern Colorado i universitetsligan NCAA. Markkanen noterades för mest poäng och mest returer i matchen som slutade i Arizonas seger med siffrorna 71-55.

Det var säsongens fjärde match och lika många segrar har Arizona på segerkontot. Den 19-årige Markkanen fick 17 poäng och 13 returer i matchen.

Halvvägs in i matchen ledde Northern Colorado med en poäng tack vare ett tätt försvar. I andra halvleken fick Arizona upp ångan – inte minst tack vare Markkanen – och tio minuter innan slutet ledde Wildcats redan med 48-41. Två gånger lyckades Colorado reducera till fyra poängs marginal men Arizona höll undan och tog till slut en relativt komfortabel seger med en differens på 16 poäng.

Mycket speltid

Markkanen, 213 cm lång och 104 kg tung, spelade 38 minuter i matchen, vilket är otroligt mycket med tanke på att man i NCAA spelar två halvlekar om 20 minuter var, vilket ger vid handen en total speltid om 40 minuter, till skillnad från NBA där man spelar fyra 12 minuters perioder. Förutom 17 poäng och 13 returer noterades Markkanen också för en assist, en break-away och en parad.

I söndagskvällens match vann Alex Murphys lag Northeastern över Maine med 80-72 (37-36). Murphy fick 29 minuter speltid och samlade 11 poäng samt två returer.

Däremot förlorade Shawn Hopkins lag Troy mot Eastern Illinois med siffrorna 67-71 (33-38). Hopkins fick spela cirka fyra minuter under vilka han bokfördes för två poäng, och två returer.