Hoppa till huvudinnehåll

Akan i Borgå får nya medielinjer

Borgå folkakademi
Borgå folkakademi Bild: YLE/Victoria Riikonen borgå,borgå folkakademi,borgå vinter

Borgå folkakademi utvidgar sitt kursutbud från och med hösten med två nya, ettåriga medieutbildningar.

Indiefilmlinjen går ut på att lära sig producera småskalig film från början till slut. Mediereporterlinjen ska lära deltagarna behärska alla de olika verktyg som en reporter i dagens samhälle behöver; radio, tv och bild.

Akans rektor Henrik von Pfaler berättar att han har diskuterat ett samarbete med tidningen Nya Östis i Lovisa. Tanken är att de studerande vid mediereporterlinjen skulle bidra med någonting utöver den vanliga papperstidningen, med målet att nå en yngre målgrupp.

I januari börjar också en ny kurs i dokumentärfilm på Akan. Skolan måste satsa mellan 10 000 och 15 000 euro på ny utrustning för de nya linjerna.

 • Klocka på skolvägg i rödtegel.

  Beslut om svenska skolnätet i Esbo skjuts upp

  En invånarkväll skulle ordnas på onsdag, men den inhiberas.

  Beslutet om framtiden för det svenska skolnätet i Esbo skjuts upp. Planen var att ordna en invånarkväll om skolnätet på onsdag, men nu meddelar Svenska bildningstjänster att invånarvkällen är inhiberad.

 • Snö på strandgräset.

  Snöfall på kommande - håll vinterdäcken på

  Ingen vår under de närmaste dagarna.

  Snöslask och snöfall gör vägarna opålitliga under de närmaste dagarna. Väglaget är dåligt natten till tisdag i Egentliga Finland, Nyland och Egentliga Tavastland på grund av snöfall och snöblandat regn.

 • lunchportion med potatis och köttfärssås

  Pargasstyrelsen remitterade förslag om att låta Arkea ta över kosthållet

  Pargasstyrelsen remitterade förslag om stadens kosthållning.

  Stadsstyrelsen i Pargas remitterade enhälligt förslaget om huruvida bolaget Arkea tar över kosthållet i staden från och med augusti. Det blir nya fullmäktige som får sista ordet i frågan, säger styrelseordförande Mikael Holmberg (SFP).

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland