Hoppa till huvudinnehåll

Akan i Borgå får nya medielinjer

Borgå folkakademi
Borgå folkakademi Bild: YLE/Victoria Riikonen borgå vinter

Borgå folkakademi utvidgar sitt kursutbud från och med hösten med två nya, ettåriga medieutbildningar.

Indiefilmlinjen går ut på att lära sig producera småskalig film från början till slut. Mediereporterlinjen ska lära deltagarna behärska alla de olika verktyg som en reporter i dagens samhälle behöver; radio, tv och bild.

Akans rektor Henrik von Pfaler berättar att han har diskuterat ett samarbete med tidningen Nya Östis i Lovisa. Tanken är att de studerande vid mediereporterlinjen skulle bidra med någonting utöver den vanliga papperstidningen, med målet att nå en yngre målgrupp.

I januari börjar också en ny kurs i dokumentärfilm på Akan. Skolan måste satsa mellan 10 000 och 15 000 euro på ny utrustning för de nya linjerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland