Hoppa till huvudinnehåll

Holmgren stannar i Åtvidaberg – ”Vi ser en kontinuerlig utveckling”

Hampus Holmgren spelar för Finlands U21-landslag.
Hampus Holmgren har även spelat i U21-landslaget de senaste åren. Hampus Holmgren spelar för Finlands U21-landslag. Bild: YLE/AnttiKoivukangas Hampus Holmgren,Finlands U21-herrlandslag i fotboll

Det blir ytterligare två säsonger i Åtvidabergs FF för Hampus Holmgren. Det här bekräftar klubben på sin webbplats.

Vasa IFK-produkten Hampus Holmgren lämnade i mars 2013 Finland för spel i Åtvidabergs FF. De två första säsongerna i klubben förstördes på grund av skador men på sensommaren 2015 slog han sig in i A-laget som då spelade i allsvenskan.

Efter att Åtvidaberg föll ur allsvenskan följde han med klubben ner i superettan och där blir det nu en fortsättning. Holmgren har skrivit på för ytterligare två säsonger med Åtvidaberg.

– Hampus är trots sin ungdom en veteran i denna unga ÅFF-trupp och vi ser en kontinuerlig utveckling när han är skadefri.

– Han hade en lite tyngre start i ÅFF med skador som störde de första säsongerna men frisk har han både offensiva och defensiva kvaliteter som vi värdesätter, säger Joachim Hilding som är Åtvidabergs viceordförande till klubbens webbsida.

Åtvidaberg slutade på sjätte plats i superettan förra säsongen. Hampus Holmgren spelade i 25 av lagets matcher och gjorde ett mål.

Läs också