Hoppa till huvudinnehåll

Blomqvist: Många blir besvikna om Simola lämnar Raseborg

Ordförande Thomas Blomqvist vid Raseborgs stadsfullmäktiges presidium. I bakgrunden skymtar stadsdirektör Tom Simola.
Thomas Blomqvist leder ordet i fullmäktige med stadsdirektör Tom Simola vid sin sida. Ordförande Thomas Blomqvist vid Raseborgs stadsfullmäktiges presidium. I bakgrunden skymtar stadsdirektör Tom Simola. Bild: Yle/Tove Virta stadsdirektör tom simola,Raseborg,Thomas Blomqvist

Stadsfullmäktiges ordförande Thomas Blomqvist (SFP) säger att han gärna ser att Raseborgs stadsdirektör Tom Simola fortsätter sitt jobb i staden. Simola har sökt tjänsten som stadsdirektör i Salo bland 22 andra sökande.

Blomqvist säger att han i det här skedet väljer att inte tolka Simolas ansökan på något som helst sätt.

Han fick i onsdags (23.11) veta av stadsstyrelseordföranden Anders Walls (SFP) att Simola har sökt jobbet i Salo. Dessutom skickade Tom Simola en kortfattad e-post till Blomqvist.

- Jag tolkar varken hit eller dit. Jag konstaterar att han har lämnat in ansökan till tjänsten.

Samtidigt vill Thomas Blomqvist understryka att han och många andra tycker Simola gör ett gott jobb.

- Min uppfattning är att förtroendevalda i Raseborg har varit nöjda och är nöjda med Simola och hans jobb hittills. De allra flesta ser gärna att han fortsätter som stadsdirektör i Raseborg. Om det skulle gå så att han lämnar Raseborg är det säkert rätt många som kommer vara besvikna.

Hur tänker du övertala Tom Simola att stanna kvar?

- Jag ska diskutera med Simola och kolleger. Det är så färskt ännu. Jag har bara diskuterat frågan med stadsstyrelsens ordförande Walls som ju är stadsdirektörens direkta förman.

Blomqvist säger att politikerna sannolikt kommer att diskutera frågan enskilt och tillsammans med Simola.

- Jag vill både personligen och som fullmäktiges ordförande höra Simolas motiveringar och hur han tänker i den här situationen. Jag ser gärna att han fortsätter i Raseborg, men det är naturligtvis hans beslut.

Blomqvist vill inte spekulera om Simolas chanser att bli vald till stadsdirektör i Salo.

- Man måste fråga beslutsfattarna i Salo om det. Vi är nöjda och tycker att Simola är en bra stadsdirektör.

Läs mera:

Tom Simola söker jobb som stadsdirektör i Salo

Raseborgs stadsdirektör Tom Simola söker jobb som stadsdirektör i Salo. Sammanlagt 23 personer har sökt stadsdirektörsjobbet.

Läs också