Hoppa till huvudinnehåll

Mamma Eremenko till Vbl: Jag känner min son och vet vem han är

Roman Eremenko har gjort 73 landskamper för Finland.
Roman Eremenkos avstängning har tagit hårt på familjen. Roman Eremenko har gjort 73 landskamper för Finland. Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press Roman Eremenko,Finlands herrlandslag i fotboll

För en vecka sedan kom bomben: Roman Eremenko har åkt fast för kokainbruk. Ett jobbigt besked för hela fotbollsfinland och inte minst för Eremenkos familj.

Nu uttalar sig Romans mamma Nelia Eremenko för första gången efter sonens dopningsavstängning till Vasabladet.

– Vi har inte svarat i telefon. Det här är första gången jag uttalar mig i frågan. Vi har försökt att inte läsa tidningarna för det mesta är ändå inte sant. Jag känner min son och vet vem han är, säger hon till Vasabladet.

Trots att Romans avstängning och hans kokainbruk har varit en svår sak att hantera för familjen, så tror Nelia Eremenko att allt ordnar sig.

– Det här är bara första halvleken, sedan kommer den andra och eventuellt extra tid. Jag vet att Roman har en bra framtid. Efter en dålig dag kommer en bra och solen lyser på nytt. Därför är livet så intressant.

– Vi blir starkare hela tiden.

Roman Eremenko stängdes av i två år för kokainbruk förra fredagen. Spår av kokain hade hittats i hans dopningstest i samband med CSKA Moskvas Champions League-match mot Bayer Leverkusen den 14 september.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport