Hoppa till huvudinnehåll

Ruusu rosade marknaden – HIFK kammade noll mot nästjumbon

Markus Ruusu räddar en puck framför Arttu Luttinen i HIFK.
Markus Ruusu var en levande vägg mot HIFK. Markus Ruusu räddar en puck framför Arttu Luttinen i HIFK. Bild: Matti Raivio/All Over Press Markus Ruusu,KooKoo,Helsingfors IFK (ishockey),FM-ligan i ishockey,Arttu Luttinen

HIFK fick inte ens till det i hemmahallen mot nästjumbon KooKoo – rödtröjorna har fortfarande stora problem framför mål. Målvakten Markus Ruusu var fredagens gigant i Helsingfors. Samtidigt vann Tappara över SaiPa.

Trettiofyra skott, men noll mål. HIFK kom till läge efter läge hemma mot KooKoo, men fick inte till det. En synbart frustrerad Juhamatti Aaltonen var det största offret – inte ens han kunde få in en puck bakom Ruusu i KooKoo:s mål.

HIFK målades upp som en av de största guldkandidaterna inför säsongen, men det har gått motigt värre. Snart kan man börja tala om en kris på Nordenskiöldsgatan: HIFK har bara vunnit två av de åtta senaste matcherna.

Juha-Pekka Haataja såg till att det blev en till plump i protokollet på fredag. Ett välavvägt handledsskott i förlängningen letade sig förbi Kevin Lankinen, som stoppade 25 puckar i matchen. Den här gången var en miss en för mycket: KooKoo vann med 1–0.

Den nya förlusten betyder att HIFK fortfarande är nia i tabellen.

Tappara fortsätter imponera

Tappara har gjort det bra hela hösten och tog på fredag steget upp till tabelltoppen.

Fredagens match i Helsingfors var allt annat än ett publikfrieri – annat var det i Tammerfors. Tappara och SaiPa bjöd på nio mål på 60 minuter. Tappara vann matchen med 5–4.

Sebastian Repo var den största bidragande faktorn till trepoängaren. Repo satte in två puckar på en minut i mittperioden. Han passade också till ett mål i matchen.

Kim Strömberg gav SaiPa hopp genom att reducera till 4–5 i den 59:e minuten, men det räckte inte hela vägen för laget från Villmanstrand.

Resultat:

HIFK–KooKoo 0–1 efter förlängning
Juha-Pekka Haataja (Malinen, Lehtonen) 62

Tappara–SaiPa 5–4 (1–1, 2–1, 2–2)
Tappara: Rantakari (Peltola, Nurmi) 17, Repo (Bonsaksen, Salonen) 32, Repo (Salonen, Rauhala) 32, Luoto (Elorinne) 44, Järvinen (Kemiläinen, Ilomäki) 47
SaiPa: Mäkinen (Nikko, Strömberg) 18, Salminen (Vainikainen) 31, Koskiranta (Kuronen, Mäkinen) 50, Strömberg (Järvinen, McFarland) 59

Läs också