Hoppa till huvudinnehåll

EU:s eviga flyttkarusell förargar parlamentarikerna: ”En tidstjuv av rang”

Fredagskväll i EU-parlamentet i Bryssel. EU-parlamentariker Nils Torvalds (SFP) medarbetare fyller den gröna flyttlådan.

- Vi brukar ibland packa in Nickes kostym i trunken fast egentligen får man bara transportera papper, berättar en av medarbetarna.

Torvalds och de övriga parlamentarikernas trunkar transporteras sedan under veckoslutet drygt 400 kilometer från det ena EU-parlamentet i Bryssel till det andra i Strasbourg. Efter fyra dagar återvänder de till Bryssel.

Trunkar utanför Europaparlamentarikers arbetsrum i Strasbourg
Europaparlamentarikers trunkar i Strasbourg Trunkar utanför Europaparlamentarikers arbetsrum i Strasbourg Bild: Yle / Daniel Olin Europaparlamentet,Strasbourg

Man räknar med att omkring 15 lastbilar kör skytteltrafik mellan städerna för att transportera tjugo ton papper varje månad.

En trafik som beräknas kosta upp till 114 miljoner per år och släppa ut 19 000 ton koldioxid. Det motsvarar samma mängd utsläpp som om alla Pargasbor skulle flyga tur- och retur över Atlanten.

"Pendlandet är ett trovärdighetsproblem"

När Nils Torvalds anländer till Strasbourg väntar flyttlådan utanför arbetsrummet. Torvalds säger att den eviga flyttkarusellen är en fruktansvärd tidstjuv.

Nils Torvalds flyttlåda
Nils Torvalds flyttlåda Bild: Yle / Petri Raivio Flyttlådor,resväskor,Europeiska unionen,Europaparlamentet,Strasbourg

- Vi ska inte bara transportera papper utan också oss själva tolv gånger i året hit till Strasbourg. I bästa fall tar bilresan från Bryssel fyra och en halv timme ena vägen men ibland mycket längre. Var och en kan räkna ut hur ineffektivt det är.

Torvalds berättar att han varje vecka kontaktas av väljare som undrar hur länge skytteltrafiken ska få fortsätta.

- Det är en berättigad fråga för det här är ett trovärdighetsproblem för EU. Men jag kan inte annat än förklara att det inget vi kan ändra så där bara.

Makten hos medlemsländerna – Frankrike säger nej

Att EU parlamentet finns i två städer bygger på en gammal uppgörelse mellan Frankrike och Tyskland. Officiellt är Strasbourg EU-parlamentets huvudsäte även om parlamentarikerna tillbringar betydligt mer tid i parlamentet i Bryssel.

Europaparlamentarikern Nils Torvalds
EU-parlamentarikern Nils Torvalds kontaktas varje vecka av väljare som undrar hur länge skytteltrafiken mellan Bryssel och Strasbourg ska få fortsätta. Europaparlamentarikern Nils Torvalds Bild: © European Union 2016 - Source : EP Nils Torvalds,EU-Parlamentet

- Så här kom man överens då parlamentet bestod av cigarrökande gubbar som egentligen inte fattade beslut utan talade vidlyftigt om det ena och det andra. Då spelade de ju ingen roll var de satt, säger Torvalds.

Men att få till stånd en ändring är inte lätt, det krävs att EU:s grundlag ändras och för att kunna göra det bör alla medlemsländer vara överens.

Men Frankrike säger nej och inte heller Tyskland har visat sig särskilt tillmötesgående i frågan. För Frankrike generar dessutom sessionerna i Strasbourg en mängd arbetstillfällen och ökade intäkter för den franska staten.

Franska EU-parlamentariker försvarar arrangemanget

En majoritet i EU-parlamentet vill att parlamentet ska ha ett inte två säten och att det ska vara i Bryssel.

Men flera franska EU-parlamentariker är av motsatt åsikt och tycker att man borde koncentrera verksamheten till Strasbourg inte Bryssel.

En av dem är Constance Le Grip som hör till den konservativa gruppen EPP. Hon menar att det måste finnas en EU-institution i Frankrike, landet har ju trots allt varit med och grundat EU.

Europaparlamentarikern Constance Le Grip
Constance Le Grip Europaparlamentarikern Constance Le Grip Bild: © European Union 2016 - Source : EP Constance Le Grip,europaparlamentariker

- Det är viktigt att inte alla EU:s institutioner finns på samma ort. Vi ska inte ha ett europeisk Washington DC. EU är inte en federal stat utan en allians.

Constance Le Grip försvarar dessutom gränsstaden Strasbourgs symbolvärde.

- Strasbourg symboliserar försoningen mellan Tyskland och Frankrike och därmed också försoningen i Europa.

”Vi bör leva som vi lär”

Men den svenska EU-parlamentarikern Anna Marie Corazza Bildt som likaså hör till det konservativa EPP är av annan åsikt.

– Jag är övertygad om att man kan förvalta fred och försoning på ett mer effektivt sätt. Vi bör leva som vi lär – om vi kräver att våra väljare ska spara så måste också vi göra det.

Corazza Bildt leder den kampanj i EU som vill få ett slut på flyttkarusellen.

- Vi vill att medlemsländerna ska ge parlamentet rätt att besluta var vi ska träffa och när. Vi anser att det inte bara är en kampanj utan också en institutionell fråga.

Kommer det att ske en förändring?

De franska regeringarna har oavsett färg stenhårt hållit fast vid Strasbourg och det lär inte vara lätt att få fransmännen att tänka om.

Men det är inte omöjligt säger Corazza Bildt.

Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt
Anna Maria Corazza Bildt Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt Bild: © European Union 2016 - Source : EP Anna Maria Corazza Bildt,europaparlamentariker

- En undersökning vi lät göra i sju länder, bland dem Frankrike, visar ett EU-medborgarna tycker att pengarna kunde användas bättre. Men vi måste hitta någon funktion för det här huset så att inte ekonomi i Strasbourg med omnejd drabbas.

Forskningsinstitutet Bruegel har föreslagit att det jättelika parlamentskomplexet kunde bli ett europeiskt universitet som man kan driva med de pengar som man sparar när EU-parlamentet koncentrerar sin verksamhet till Bryssel.

EU-parlamentariker Nils Torvalds hoppas att förnuftet vinner och att Frankrike slutar se Strasbourg som en prestigefråga.

- EU knycker framåt genom kriser och jag tror vi har en stor kris som väntar oss i horisonten och kanske vi blir tvungna att se över grundfördraget och det kunde ge oss en möjlighet att ändra på detta.

Men i väntan på det får parlamentarikerna, medarbetarna, tjänstemännen och givetvis också trunkarna fortsätta åka skytteltrafik.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes