Hoppa till huvudinnehåll

Klart: Timo Ritakallio ny ordförande för olympiska kommittén

Timo Ritakallio
Timo Ritakallio (arkivbild). Timo Ritakallio Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press timo ritakallio

Finlands olympiska kommitté valde på sitt höstmöte på lördagen Timo Ritakallio till ny ordförande. Kommittén, som från och med årsskiftet går ihop med Valo, har en budget på nästan 15 miljoner euro.

Det har stått klart redan länge att Ritakallio högst troligen tar över som ordförande för den finska olympiska kommittén och på lördagen kom beslutet: höstmötet valde enhälligt Ritakallio till ny ordförande.

Ritakallio lämnar därmed sin post som ordförande för orienteringsförbundet. Susanna Rahkamo och Jukka Rauhala valdes av mötet till viceordförande.

Hoppa över Twitterpostning

Höstmötet behandlar också den olympiska kommitténs budget för verksamhetsåret 2017. Den nya kommittén, som från och med årsskiftet går ihop med Valo (Finlands Idrott r.f.), förväntar sig utgifter på 15 720 000 euro. Summan är några miljoner euro mindre än organisationernas gemensamma utgifter under OS-året 2016.

Kommittén förväntar sig kunna täcka utgifterna med statsbidrag. I fjol fick den finska olympiska kommittén och Valo tillsammans uppskattningsvis 14 miljoner euro i statsbidrag.

Läs också