Hoppa till huvudinnehåll

Årets nyländska serviceföretag finns i Lojo

Logotypen Hänninen på en blå långtradare.
Markus Hänninen startade företaget som en man, men nu har företaget vuxit till sig och sysselsätter många. Logotypen Hänninen på en blå långtradare. Bild: Yle/Marica Hildén långtradare,transportmedel,transport,Lojo,transportföretaget hänninen,transportföretag

Ett av årets tre nyländska företag som prisbelönas finns i Lojo. Det är transportföretaget Kuljetusliike Markus Hänninen som belönas av Nylands förbund inom kategorin företag inom handel- och servicebranschen.

Kuljetusliike Markus Hänninen har på tio år utvecklats från en enmansverkstad till ett branschövergripande företag som sysselsätter många.

Prisjuryn lyfter speciellt fram företagets framgång i den hårda konkurrensen i logistikbranschens brytningstid.

Företaget lyckas också fördomsfritt ta sig an nya utmaningar.

Nylands förbund belönade också ett företag som producerar produkter av baljhavre i Helsingfors och ett trädgårdsföretag i Lappträsk.

Invånarna kommer med förslagen

Det är invånarna i Nyland som kommer med förslag på framgångsrika företag via Nylands förbunds webbplats.

En jury som består av kunniga från Nylands förbund, Nylands Närings, trafik- och miljöcentral (NTM), regionala företagarorganisationer och handelskammaren beslutar vem som ska få utmärkelserna.

I år var juryns ordförande Sarianne Reinikkala. Hon är ordförande för Helsingfors Företagare.

Juryn värdesätter unika affärsidéer, en behärskad och lönsam tillväxt, företagets inverkan på sysselsättningen samt och utbudet av produkter och tjänster. Det ses som ett stort plus ifall man främjar företagande och företagarsamarbeten.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland