Hoppa till huvudinnehåll

Tio gripna i Åbo under lillajulshelgen

Polis framför polisbil.
Polis framför polisbil. Bild: Yle/Lotta Sundström polisen,poliser,polisen i åbo,brott (juridik),brottslighet

Lillajulshelgen firades av många i Åbonejden, och en dels firande sysselsatte också polisen. Både under natten mot lördag och natten mot söndag fick polisen rycka ut på grund av flera fall av misshandel, rattfylleri och skadegörelse.

Tidigt på söndag morgon, strax före kl. 4, misshandlades två män på Fajunkaregatan. Ett ungt par hade grälat på gatan och de två männen hade försökt stoppa grälet. Mannen som grälat med sin flickvän blev arg och ringde sina kompisar som då kom till platsen. Kompisarna misshandlade männen med sparkar och slag och stal ena offrets telefon. Gärningsmännen flydde i en personbil, men stoppades av polisen. Tre personer misstänks för misshandel, stöld, narkotikabrott. En av de tre misstänks också för rattfylleri. Gärningsmännen var i åldern 16-19 år.

Natten mot söndag misshandlades också en man i en restaurang i Åbo. Senare hotade gärningsmannen offret med ett handeldvapen. Vapnet visade sig vara en startpistol, som lätt går att omvandla till ett skjutdugligt handeldvapen. Gärningsmannen misstänks för misshandel, olaga hot och vapenbrott.

Natten mot lördagen fick polisen ingripa i flera fall av misshandel. Strax före kl. två på natten uppstod ett bråk med kring 15 inblandade på Salutorget i Åbo. Bråket var över då polisen kom, kvar låg en stundvis medvetslös man som fördes till sjukhus med ambulans.

Vid tre-tiden attackerade en man två män och en kvinna på Humlegårdsgatan. De två männen fick skador i sina ansikten. En timme senare rök två män ihop vid torghörnet. En av männen blödde våldsamt från huvudet och fördes till sjukhus.

Olyckor, rattfylleri och fortkörningar

I trafiken har polisen fått stoppa personer som kört för fort, varit berusade eller kört utan giltigt körkort. I Raumo stoppade polisen under veckoslutet en man som körde mot rött ljus. Det visade sig att den cirka 30-åriga mannen från Letala inte hade något körkort. Det har han inte haft under de senaste tio åren. Det var 29:e gången på ett år som mannen stoppades av polisen då han körde bil.

En äldre dam skadades svårt på lördagen i Somero, då hon blev påkörd av en bil på ett övergångsställe. Olyckan inträffade i centrum av Somero, där en bil från Helsingforshållet hade stannat för damen. Hon hade hunnit gå en bit ut på gatan, då en bil från Åbohållet körde rakt på henne. Damen landade flera meter från övergångsstället. Hon fördes medvetslös med helikopter till ÅUCS. Hennes tillstånd är fortfarande kritiskt.

En man från Kimitoön blev på lördagen fast för att ha kört för fort tre gånger på kort tid. En polispatrull upptäckte bilisten på riksväg 2 i Nakkila, där han i en omkörningsfil körde 144 km/h då hastighetsbegränsningen var 100 km/h. Mannen misstänks för rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland