Hoppa till huvudinnehåll

Finda kan öka sitt ägande i Anvia

Anvia i Vasa.
Anvia i Vasa. Anvia i Vasa. Bild: Yle/Sarah Karjalainen Anvia,Vasa,Österbotten

Det fortsätter att blåsa kring kommunikationsbolaget Anvia. Investeringsbolaget Finda håller sakta men säkert på att öka sitt ägande i Anvia och är nu ute efter att köpa också de Anvia-aktier som Finnetbolagen innehar. Om köpet går igenom skulle Finda nå en röstandel i Anvia på 20 procent.

Findas vd Jarmo Leino berättar att man redan en tid har diskuterat köpet av Anvia-aktierna som S4F Holding Oy äger.

Anvia är S4F Holdings största ägare med 42 procent av aktierna. Anvia valde i tiderna att flytta sina egna aktier till S4F:s portfölj. Detta som en motåtgärd då kampen med Elisa var som tuffast. Detta räckte inte till utan Elisa tog över kärnverksamheten i Anvia under sommaren.

Ägarna till S4F Holding erbjöd sig att sälja aktierna som hör till Finnetbolagen.

Anvias förvaltningsråd möts på onsdag och fattar då möjligen beslut om att senarelägga den extra bolagsstämma som man redan flyttat fram två gånger tidigare.

Yle Pohjanmaa/ Hannu Puikkonen.

Läs också