Hoppa till huvudinnehåll

Hangö håller fast vid femårsavtal med Roxx

En byggnad med bilar parkerade framför.
En byggnad med bilar parkerade framför. Bild: Yle/Marica Hildén café roxx,Västnyland,Hangö,Östra hamnen

Hangö stad vill fortfarande förlänga hyreskontraktet med Roxx café och pub i Östra hamnen. Stadsstyrelsen förkastade (28.11) Regatta Spas krav på att staden tar tillbaka beslutet att förlänga hyreskontraktet med fem år.

Nu ska Hangö stad inleda förhandlingar om ett femårigt hyreskontrakt med bolaget Ruber som äger Roxx café och pub.

"Ingen konkurrensutsättning behövs"

Hangöstyrelsen konstaterade att hyresavtalet inte behövde konkurrensutsatts, så som Spabolaget påstod i sitt rättelseyrkande.

Stadsstyrelsen håller inte heller med om att hyran företaget Ruber betalar är för låg.

Klara siffror

Stadsdirektör Denis Strandell föreslog under mötet att stadsstyrelsen ändrar sitt tidigare beslut och att staden gör ett nytt arrendeavtal som löper på ett till två år.

Barbro Wikberg (SFP) föreslog ändå att spabolagets rättesleyrkande förkastas. Wikbergs förslag vann omröstningen med siffrorna 8-1.

Gunnel Helander (SFP), Stig Sundberg (SFP), Lars Nyberg (SDP), Aila Pääkkö (SDP), Eero Koli (C), Pirkko Heinänen (Saml.) och Birgitta Gran (VF) röstade för Wikbergs föslag. Stadsstyrelseordföranden Jouko Kavander (SDP) var den enda som röstade för stadsdirektörens förslag.

Caféet Roxx i Hangö syns i förgrunden och i bakgruden arbetsplatsen där man bygger bostäder på Fabriksudden.
Spabyggnaden och Roxx pub och café är grannar. Caféet Roxx i Hangö syns i förgrunden och i bakgruden arbetsplatsen där man bygger bostäder på Fabriksudden. Bild: Yle/Marica Hildén hangö roxx,Hangö,Västnyland

Regattaföretagarna har tidigare meddelat att ta de är beredda att ta fallet till alla domstolsinstanser ifall Hangö stadsstyrelse inte ändrar sitt beslut.