Hoppa till huvudinnehåll

Hjälp oss att berätta om den finlandssvenska småstaden - dela din berättelse med oss

Mimosa Willamo som Ca Bäck i Lola uppochner
Polerad småstadsyta i tv-filmatiseringen av Monika Fagerholms "Lola uppochner" Mimosa Willamo som Ca Bäck i Lola uppochner Bild: Robert Nordström / Långfilm Productions avsnitt 1,Yle Fem,Mimosa Willamo

Bor du i Lovisa, Karleby, Grankulla, Borgå, Jakobstad, Kaskö, Pargas, Kristinestad eller i nån annan småstad? Vill du berätta för oss om hur det är att bo där?

I tv-seriernas och berättelsernas värld rör sig allt möjligt hemskt under den mysiga ytan i småstaden; mördare, sociopater, grannar, patriarker, populära flickor, droghandlare och uppkomlingar. Hur upplever du småstaden? Är den som i tv-serierna?

Berätta om din hemort

I slutet av december sänder Svenska Yle tv-serien Lola uppochner som utspelar sig i den fiktiva småstaden Flatnäs . Era berättelser publiceras inför lanseringen av serien som kan ses på Arenan och i Yle Fem.

Vi försöker nu hitta den finlandssvenska småstadssjälen.

De svar vi får samlar vi till en berättelse eller flera berättelser om den finlandssvenska småstaden. Om ditt svar är en hel novell eller essä i sig så publicerar vi den gärna i sin helhet.

Reppan Tallqvist i dramaserien Lola uppochner
Alma Pöysti i Lola uppochner - bara en av karaktärerna i serien Reppan Tallqvist i dramaserien Lola uppochner Bild: Robert Nordström / Långfilm Productions alma pöysti som reppan tallqvist,Yle Fem,Avsnitt 2,Alma Pöysti