Hoppa till huvudinnehåll

Almahemmets investeringsbehov ska utredas

Almahemmets matsal
Almahemmets matsal. Almahemmets matsal Bild: Yle/Monica Forssell almahemmet

Kimitoöns kommunstyrelse gjorde på onsdagkvällens möte ett tillägg i kommunens budget. Tillägget handlar om att Almahemmets investeringsbehov ska utredas. En utredning som ska vara klar den 31 mars och senare godkännas av fullmäktige.

- Det började med att Fri samverkans Veijo Lücke föreslog en förändring i budgeten. Lücke ville stryka investeringsanslagen för Amosparkens idrottsplan, Almahemmets reparation och planeringspengarna för Hannahemmet, säger Wilhelm Liljeqvist (SFP), ordförande i kommunstyrelsen.

- SFP:s Fredrik Laurén kom då med ett motförslag med en ändring som endast berör Almahemmet. Laurén ville att det ska göras en bedömning av hur vårdreformen kan påverka investeringsbehovet. En klar majoritet av styrelsen röstade för Lauréns förslag, som därmed läggs till i budgeten. Utredningen om Almahemmets investeringsbehov ska vara klar den 31 mars.

Serviceboendet Solglimten i Hitis verkar få sitt verksamhetsbidrag på 65 000 euro för 2017, precis som man önskat. Kimitoöns omsorgsnämnd anser att pengarna ska ges och ärendet är med i budgeten, men saken måste ännu godkännas av kommunfullmäktige, som sammanträder den 15 december.

Den allmänna fastighetsskattesatsen bibehålls på 1,10 procent, medan skattesatsen för stadigvarande bostadsbyggnader höjs från 0,37 till 0,41 procent. Det här på grund av att intervallerna för fastighetsskattesatsen höjts inför skatteåret 2017.

Förslaget till kommunens strategi för åren 2017-2021 godkände kommunstyrelsen utan förändringar.