Hoppa till huvudinnehåll

Här är artisterna i Melodifestivalen 2017

Två Eurovisionvinnare, ett flertal youtubestjärnor, återseenden och den äldsta debutanten någonsin. Alla artisterna i melodifestivalen poserar tillsammans på ett podium Bild: SVT/Janne Danielsson Charlotte Perrelli,Krista Siegfrids,Loreen,Melodifestivalen,Owe Thörnqvist

Också i år blir Melodifestivalen extra intressant för den finlandssvenska publiken. Krista Siegfrids tävlar för andra gången i de svenska uttagningarna.

I år slipper eurovisionsfantasterna zappa mellan tv-kanaler på lördagskvällarna. Finlands Tävlingen för ny musik UMK och Melodifestivalen sänds efter varandra, inte samtidigt som i fjol.

Den finländska ESC-representanten utses redan 28 januari, och den första deltävlingen i Melodifestivalen går av stapeln en vecka senare. Detta är förstås behändigt för Krista Siegfrids, som år i år hinner slutföra sitt uppdrag som programledare för UMK innan det är dags att ta sig över viken för att tävla i den tredje deltävlingen i Växsjö.

Loreen och Perrelli

Två eurovisionvinnare tävlar också i uttagningarna. Charlotte Perrelli vann Eurovision Song Contest med Take me to your heaven år 1999, Loreen med Euphoria 2012.

Vi kommer att få se en hel del andra återvändare på Melodifestivalen-scenen i vår. Bland annat Boris René, Ace Wilder, Robin Bengtsson, Mariette, Wiktoria och Dinah Nah är bekanta sedan ifjol.

Som tidigare år är Melodifestivalen en turné som anordnas på sex olika orter.

Deltävling 1: Den 4 februari, Göteborg

Adrijana: Amare
Boris René: Her kiss
Nano: Hold on
Charlotte Perrelli: Mitt liv
Dinah Nah: One more night
De vet du: Road Trip
Ace Wilder: Wild Child

Deltävling 2: Den 11 februari, Malmö

Mariette: A Million Years
Benjamin Ingrosso: Good Loovin'
Dismissed: Hearts Align
Roger Pontare: Himmel och hav
Lisa Ajax: I don't give a
Etzia: Up
Alayawan: Vart haru varit

Deltävling 3: Den 18 februari , Växjö

Owe Thörnqvist: Boogieman Blues
Bella & Filippa: Crucified
The Fooo Conspiracy: Gotta Thing
Jasmine Kara: Gravity
Robin Bengtsson: I can't go on
Anton Hagman: Kiss you goodbye
Krista Siegfrids: Snurra min jord

Deltävling 4: Den 25 februari, Skellefteå

Wiktoria: As I lay me down
Les Gordons: Bound to fall
Sara Varga & Juha Mulari: Du får inte ändra på mig
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia: En värld full av strider
Axel Schylström: När ingen ser
Alice: Running with lions
Loreen: Statements

Efter deltävlingarna ordnas andra chansen den 4 mars i Linköping och den 11 mars blir det final i Stockholm, på Friends Arena.

Det är videobloggaren Clara Henry samt artisterna David Lindgren och Hasse Andersson som är programledare för Melodifestivalen 2017.

 • Riksdagen röstar om Anne Berners förtroende

  Omröstningen sker på initiativ av socialdemokraterna.

  Riksdagen röstar i dag om förtroendet för kommunikationsminister Anne Berner från Centern. Omröstningen sker på initiativ av socialdemokraterna efter att riksdagen diskuterat Berners agerande i frågan om statsbolaget Finavias förlustbringande derivataffärer.

 • Ännu inga kyrkobröllop för samkönade par i Östnyland

  Äktenskapslagen förändras men prästernas händer ändå bundna.

  Trots att den nya könsneutrala äktenskapslagen träder i kraft från och med onsdag anser sig östnyländska präster inte kunna viga samkönade par, varken i kyrkan eller på en strand.

 • Kim Jong-Nam mördades med nervgasen VX enligt Malaysia

  VX är ett kemiskt stridsmedel som har bannlysts av FN.

  Den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Uns halvbror Kim Jong-Nam mördades med nervgasen VX, enligt utredare i Malaysia. Polisens kemiska experter har funnit spår av det ytterst dödliga giftet VX på Kim Jong-Nams ansikte och i ögonen.

Läs också

 • En signalflagga på toppen av kroppen

  Kort, långt eller inget alls - håret berättar vem du är.

  Vår identitet är något vi ständigt skapar, presenterar, visar för världen. I den processen spelar håret en viktig roll. När vi klipper, fönar, fuskar och färgar formar vi också vår identitet. Försöker få håret att berätta vem vi är – eller vill vara.

 • Dyrt barnskydd privatiseras i snabb takt

  Privata aktörer får starkare grepp om marknad.

  De privata aktörernas roll har vuxit så det knakar inom barnskyddet och de flesta anstalter drivs i dag av företag. Än så länge har myndigheterna beslutanderätt i de viktigaste frågorna, så som omhändertagning.

 • De vackraste klänningarna på Oscarsgalan 2016 - hur blir det i år?

  En tillbakablick och en prognos för årets festmode.

  Att gå på den klassiska och arketypiska röda mattan, symboliserar att gå på berömmelsens och glamourens smala väg. Det är få som får spegla sig i stjärnglansen och publikens blick kan vara både smekande och dömande. Vi tar en titt på de vackraste kreationerna i fjol och spår årets trender.

Eurovision

Nyligen publicerat - Eurovision