Hoppa till huvudinnehåll

Rosberg: Förhållandet till Hamilton ”kommer alltid att vara svårt”

Nico Rosberg tittar på Lewis Hamilton.
Nico Rosbergs och Lewis Hamiltons kyliga förhållande har varit på tapeten under säsongen. Nico Rosberg tittar på Lewis Hamilton. Bild: xpbimages.com / All Over Press Nico Rosberg,Lewis Hamilton

Nico Rosberg tog hem sin första VM-titel efter en säsong som präglades av det spända förhållandet mellan Rosberg och stallkamraten Lewis Hamilton. Det kommer alltid att vara så, säger Rosberg enligt AFP.

Rosberg säkrade VM-titeln framför näsan på stallkamraten Hamilton i säsongens sista Grand Prix i Abu Dhabi. De två tidigare åren hade resultatet varit det motsatta – Hamilton världsmästare före Rosberg.

Under F1-säsongen 2016 verkade ändå rivaliteten mellan Mercedesförarna nå nya höjder. Förarna krockade ut varandra och sparade inte heller på orden under avgörande stunder.

Något som kommer att förbli, menar Rosberg.

– Vi är rivaler. Faktum är att vi ändå känt varandra ända sedan barndomen så vi har en viss respekt för varandra, sade Rosberg till media efter VM-titeln enligt AFP.

Under de avgörande varven av deltävlingen i Abu Dhabi försökte Hamilton sakta ner tempot så att Sebastian Vettel och Max Verstappen skulle hinna upp till Rosberg. En taktik, som Rosberg inte kritiserar.

– Det är synd att just det blev den stora snackisen. Han är en fighter, VM-titeln stod på spel. Jag förstår att han gjorde som han gjorde, säger Rosberg.