Hoppa till huvudinnehåll

Borgådirektörer kan få löneförhöjning

Fredrick von Schoultz, Pia Nurme och Hilding Mattsson
Fredrick von Schoultz, Pia Nurme och Hilding Mattsson. Fredrick von Schoultz, Pia Nurme och Hilding Mattsson Bild: Yle/Fredrika Sundén (bilderna till höger och vänster); Borgå stad (bilden i mitten) hilding mattsson,Borgå,chefer

Tre direktörer vid Borgå stad kan få löneförhöjning från 2018. Förslaget ska behandlas i stadsstyrelsen ännu under december.

Det handlar om lönerna för biträdande stadsdirektören Fredrick von Schoultz samt bildningsdirektör Hilding Mattsson och social- och hälsovårdsdirektör Pia Nurme.

Direktörerna får nya arbetsavtal från och med januari 2018 och det är i samband med det som man funderar på en löneförhöjning, berättar stadsstyrelsens ordförande Matti Nuutti (SDP).

– Direktörsavtalen ska preciseras på vårt möte den 19 december, och då tar vi också ställning till lönerna, säger han.

För tillfället är alla tre direktörstjänster tidsbundna. Från 2018 är endast den biträdande stadsdirektörens tjänst tidsbunden, medan bildningsdirektören och social- och hälsovårdsdirektören blir tillsvidareanställda.

Summorna oklara

Enligt tidningen Uusimaa kan den biträdande stadsdirektörens lön höjas med ungefär 1 000 euro, medan de två andra direktörernas löner kan höjas med 700 euro.

– Jag tar inte ställning till summorna, eftersom det inte finns ett officiellt förslag ännu. Men stadsdirektören presenterade olika alternativ på vårt senaste möte, säger Nuutti till Yle Östnyland.

I fjol fick stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula en löneförhöjning i och med att hans direktörsavtal förnyades. Det väckte en hel del debatt bland Borgåborna.

Tidningen Uusimaa var först med nyheten om de möjliga löneförhöjningarna.