Hoppa till huvudinnehåll

Sam Zimon följer sina drömmar

Duon Sam Zimon med Sam Sonntag och Simon Sid.
Sam Sonntag och Simon Sid bildar duon Sam Zimon. Duon Sam Zimon med Sam Sonntag och Simon Sid. sam sonntag och simon sid

Musikerduon Sam Zimon har släppt sin första EP-skiva med sex egna låtar i popgenren. Killarna jobbar på att följa sin dröm om en proffskarriär inom musiken och hjälper gärna andra att göra det samma. Bakom Sam Zimon hittar vi Ingågrabbarna Sam Sonntag och Simon Sid.

- Vi tror starkt på att människor mår bra av att våga drömma och ha modet att följa sina drömmar, säger Sam Sonntag, själv fjärde årets studerande vid Hanken och uppvuxen med musik.

- En proffskarriär inom musiken skulle vara häftigt, säger han.

Musik med mamma

Sam Sonntag är sångerskan Susann Sonntags äldre son och förutom releaseparty för nya albumet Je táime je t´adore på fredag 2 december i Åbo, så åker han ut på familjen Sonntags julkonsertturné i december.

Både Sam och hans yngre bror Tim Sonntag spelar piano i familjebandet.

- Mamma Susann har alltid varit en förebild för mig. Hon har gjort mycket bra inom musiken, säger Sam Sonntag, som jobbat ihop med Susann redan i många projekt.

Bakom Susann Sonntags singlar Min sommaräng, Tid för jul, Show your heart och Änglar som ser finns också Sam Sonntag och hans inspelningsstudio, som nu är placerad i studiestaden Åbo.

- Vi kommer bra överens, också om alla i familjen har sina egna åsikter om att göra musik, säger Sam Sonntag.

Barndomsvänner från Ingå

Sam Sonntag och Simon Sid är barndomsvänner från Ingå. 2013 inledde de sitt musikaliska samarbete då Simon gästade som sångare i Sams band Sambast.

Två år senare kom första singeln When I close my eyes och efter ytterligare ett års arbete första EP-skivan som nu är klar.

När killarna skapar blir det elektronisk dans- och klubbmusik och i somras skippade Sonntag sommarjobbet för att göra musik på heltid.

- En dröm jag haft i flera år och nu förverkligade jag den, konstaterar Sonntag.

Simon Sid, känd fotbollsspelare bland annat i Ekenäslaget EIF, sköter sången också i gemensamma bandet Sam Zimon.

- Han är riktigt duktig och kommer att klara våra livespelningar så de låter som på skiva, säger Sam Sonntag.

Releaseparty blir det fredag 2 december i Åbo, en privat tillställning, men killarna tar gärna emot anmälningar av intresserade fans via Sam Zimons hemsida.

 • Vörås ekonomi ser bra ut

  "Följer samma positiva trend som ifjol".

  Vörå kommuns ekonomi ser bra ut. Delårsrapporten visar på ett bruttoresultat på drygt en miljon euro.

 • Tolvanen gjorde hattrick då Jokerit vände 0–2 till 5–2

  Jokerit tog sin nionde seger på elva försök.

  Jokerit gällde som storfavorit hemma mot Vitjaz men låg under med 0–2 i den första periodpausen. Därefter tände laget till och Eeli Tolvanen såg till att Jokerit tog sin sjunde raka vinst och nionde seger på elva försök.

 • Ny dramaserie visar barns vardag i 100 år

  Bygger på autentiska barndomsminnen som samlats in.

  På måndagen sändes det första avsnittet av dramaserien Barn i 100 år på Yle Fem. Under hösten får tittaren följa med på tidsresor till tio årtionden och uppleva dem genom ett barns ögon.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Kultur och nöje