Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Selänne i Apu: "Trump ett bättre alternativ för USA"

Teemu Selänne klappar.
Teemu Selänne talar politik i en intervju för Apu. Teemu Selänne klappar. Bild: All Over Press Teemu Selänne

I en intervju till veckomagasinet Apu ger Teemu Selänne, 46, sin syn på det amerikanska presidentvalet. Hans slutsats? Att Donald Trump i detta läge var ett bättre alternativ för USA.

Selänne har bott i Kalifornien i USA i 20 år och säger till Apu att han följde med upptakten till det amerikanska presidentvalet mycket intensivt. Han kollade bland annat alla valdebatter.

– Som företagare kan jag förstå att Trump vann. I flera ekonomiska frågor var jag på samma linje med honom, avslöjar Selänne.

Enligt Selänne har nationen misslyckats med att värna om idén att var och en är sin egen lyckas smed. Hockeystjärnan tror också att de planerade skattelättnaderna som Trump aviserat skulle underlätta sysselsättningsläget i nationen.

– Den vägen stiger konsumtionen och ekonomin kan fortsätta växa. Amerikanerna var redo för ett så här radikalt beslut, vilket i sin tur skvallrar om ett stort missnöje med den rådande situationen.

Demokraternas Hillary Clinton klädd i rött och Republikanernas Donald Trump klädd i mötkblått.
Clinton vs Trump, valet 2016 engagerade Teemu Selänne. Demokraternas Hillary Clinton klädd i rött och Republikanernas Donald Trump klädd i mötkblått. Bild: EPA/JUSTIN LANE / ANDREW GOMBERT Hillary Clinton,Donald Trump,Demokratiska partiet i USA,Republikanska partiet,USA,presidentval, Presidentvalet i USA 2016,trump

I grund och botten menar Selänne att valet mellan Donald Trump och hans motkandidat Hillary Clinton främst handlade om att välja det mindre dåliga bland två dåliga alternativ.

– Jag tror att Trump var ett bättre alternativ för USA i detta läge, slår Selänne fast.

Det amerikanska presidentvalet 2016