Hoppa till huvudinnehåll

HJK övervägde tränarbyte men behåller Lehkosuo – vill vara som Manchester United

HJK-tränaren Mika Lehkosuo under ett Helsingforsderby mot HIFK.
HJK-tränaren Mika Lehkosuo under ett Helsingforsderby mot HIFK. HJK-tränaren Mika Lehkosuo under ett Helsingforsderby mot HIFK. Bild: Matti Raivio / All Over Press Mika Lehkosuo

Det har inte varit någon hemlighet att Mika Lehkosuos position som chefstränare för fotbollsligaklubben HJK har varit hotad. Efter att ha övervägt ett tränarbyte har HJK nu bestämt sig för att ändå låta Lehkosuo fortsätta.

Mika Lehkosuo, José Riveiro, Toni Koskela och Ville Wallén heter tränarna som bildar HJK:s tränarteam säsongen 2017. Det har HJK:s klubbledning bestämt sig för efter att ha analyserat situationen och också bedömt alternativa lösningar.

Förändringarna som tränarstaben har presenterat för klubbledningen bedöms vara tillräckliga och trovärdiga för att kunna uppfylla lagets målsättningar både på kort och lång sikt.

Premier League-klubben Manchester United tränades av Alex Ferguson mellan år 1986 och 2013. HJK har också bestämt sig för att tänka långsiktigt.

– Som Ferguson så träffande har sagt, så ska man i första hand bygga klubben istället för enskilda lag, sade lagets verkställande direktör Aki Riihilahti på klubbens webbplats.

Besvärligt i ligan

Mika Lehkosuo har tränat HJK i två och ett halvt år. Han tog över klubben under säsongen 2014. Då blev det guld och senare Europa League-spel.

I ligan har de två senaste säsongerna varit stora besvikelser för Helsingforsklubben. År 2015 blev laget trea och 2016 tvåa.

– Jag är förstås inte nöjd med de senaste säsongerna, men vi behöver göra mer och bättre jobb för att förändra saker. Jag har känt stöd från HJK under hela min tid i klubben, konstaterade Lehkosuo.

HJK gick ut med att lagets mål för säsongen 2017 är att vinna ligan.