Hoppa till huvudinnehåll

Lewis Hamilton: "Vem vet, kanske också min karriär är över snart"

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton får se sig om efter en ny rival. Lewis Hamilton. Bild: EPA Lewis Hamilton

En livslång rivalitet fick ett slut då Nico Rosberg meddelade att han lägger av med formel 1. Stallkamraten Lewis Hamilton har följt med Rosbergs utveckling sedan de var barn.

Lewis Hamilton är liksom Rosberg född 1985 och duon har tävlat i motorsport ända sedan 1997, då de för första gången ställdes mot varandra i kartingbilar. Att Rosberg lägger av nu kan Hamilton förstå.

– Han har en familj, planerar tydligen några barn till och formel 1 kräver helt enkelt väldigt mycket, säger Hamilton i en intervju för tyska Bild.

"Talade om att bli världsmästare"

Hamilton och Rosberg har alltid konkurrerat med varandra och i synnerhet de senaste åren har den konkurrensen fått allt smutsigare drag. Britten var ändå bland de allra första som Rosberg ville meddela om sitt beslut.

– Naturligtvis kommer jag att sakna rivaliteten. Vi talade alltid om att bli världsmästare, säger Hamilton, som nu kommer att få en ny stallkamrat.

– För mig spelar det ingen roll vem den nya kollegan är. Vi har bra stallchefer som kommer att fatta rätt beslut.

Tills vidare har inte minst Sebastian Vettel figurerat i rykten om efterträdare. Hamilton är hur som helst nöjd med situationen.

– Jag är så tacksam mot Mercedes, är stolt över att vara en del av stallet och ser fram emot att gå vidare, konstaterar britten.

Däremot säger Hamilton också:

– Vem vet, kanske också min karriär är över snart.