Hoppa till huvudinnehåll

Självkritisk Mäkäräinen: ”Gjorde bort mig fullständigt”

Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen tappade en pallplats i sista skyttet. Kaisa Mäkäräinen. Bild: EPA Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen hade häng på säsongens första världscupseger. Då kom två kostsamma missar på skjutvallen. ”Sällan har jag varit så här missnöjd med en femteplats”, säger hon.

Efter en tung normaldistans och en lovande sprint hade Kaisa Mäkäräinen bäddat väl inför söndagens jaktstart i Östersund. Hon gick ut som tvåa i spåret – och när allt skulle avgöras i det fjärde skyttet hade hon segern i sina egna händer.

Då kom två bommar. Det fällde henne från pallen.

– I det sista skyttet gjorde jag bort mig fullständigt. Sällan har jag varit så här missnöjd med en femteplats, säger Mäkäräinen till Yle.

Bra känsla på vallen

Trots den tunga avslutningen tycker Mäkäräinen att söndagens tävling var bra.

– Det kändes framför allt bra på skjutvallen. Därför grämer den här mängden bommar (fyra stycken totalt) ännu mer. Det kändes som jag hade allt under kontroll.

– Det sista skottet gled iväg. De skotten kommer med jämna mellanrum för mig under en vinter, men det är tungt att det kommer i ett avgörande läge.

Läget under kontroll

Nästa veckoslut fortsätter världscupen i slovenska Pokljuka. Efter den första tävlingshelgen anser Mäkäräinen att läget är under full kontroll.

– Jag är med. När jag har slipat bort de här små misstagen blir det ännu bättre. Det känns tungt när de kommer, men det här är skidskytte. Inte en enda träff kommer gratis. Man måste vara noggrann hela vägen.

I Pokljuka är det sprint, jaktstart och stafett på tävlingsprogrammet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport