Hoppa till huvudinnehåll

Arbetstagare massrekryteras till Nystads bilfabrik från hela landet

Valmet Automotives fabrik i Nystad,  bilden är en flygbild.
Valmet Automotives fabrik i Nystad, bilden är en flygbild. Bild: Valmet Automotive Inc Valmet,automotive

Valmet Automotive och TE-byråerna samarbetar för att hitta arbetstagare till de 1000 arbetsplatser som uppstått vid bilfabriken i Nystad.

Tillsammans har fabrikern och TE-byråerna kommit fram till ett flertal nya landsomfattande lösningar, av vilka flera redan tagits i bruk. TE-byråerna har grundat ett landsomfattande nätverk där information som berör rekryteringen sprids snabbt. Till detta används modern teknologi. Bland annat TE-byråernas sociala mediekanaler och videokonferenser används för att föra fram information.

Också Valmet Automotive blir kontinuerligt uppdaterade om rekryteringen i Finland via TE-byråerna. TE-byråerna hjälper också till att sprida information om rekryteringen vid Valmet och ordnar rekryteringstillfällen.

- Vi är mycket nöjda med samarbetet med TE-byråerna. Deras idéer har varit till stor hjälp vid vår rekrytering, kommenterar Tomi Salo, personalchef vid Valmet Automotive.

Läs också