Hoppa till huvudinnehåll

HS: Anneli Auer kräver ytterligare miljoner i ersättning av staten

Anneli Auer på Suomi-areena 2016.
Anneli Auer på Suomi-areena 2016. Bild: Pasi Murto / All Over Press Auer,anneli auer,SuomiAreena

Anneli Auer, som frikänts för mordet på sin man, kräver 2,5 miljoner euro i ersättning för frihetsberövning. Ansökan lämnades in till Egentliga Finlands tingsrätt på måndagen av Auers advokat Jukka Manner. Det skriver Helsingin Sanomat.

Statskontoret beslöt i september att betala ut en halv miljon i ersättning för den tiden hon satt frihetsberövad misstänkt för mord, en summa som anses vara ovanligt hög. Auer hade krävt drygt 3 miljoner i ersättning för frihetsberövning och inkomstförlust.

Den ansökan som nu lämnats till tingsrätten baserar sig på det ursprungliga kravet, säger Manner. Den summa som Statskontoret beviljat har dragits av från kravet.

Manner uppskattar att ett beslut i ärendet kommer på våren.