Hoppa till huvudinnehåll

TSN-journalist: Puljujärvi kommer inte till JVM

Jesse Puljujärvi med guldmedaljen, U20-VM 2016.
Puljujärvi firade guld i hemma-VM – nu ser han inte ut att få chansen att försvara medaljen. Jesse Puljujärvi med guldmedaljen, U20-VM 2016. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi

Finland ser ut att klara sig utan stjärnspelaren Jesse Puljujärvi i JVM, skriver den erfarna TSN-journalisten Bob McKenzie på Twitter.

Chefstränaren Jukka Rautakorpi tog ut en preliminär trupp till U20-VM på måndag och spekulationerna tog genast fart: Kommer Jesse Puljujärvi få lov av Edmonton att byta ut NHL-isen mot spel i JVM?

Puljujärvi har inte fått så mycket ansvar av Edmonton den senaste tiden. Enligt Rautakorpi för landslaget en dialog med klubben.

– Det är klart att han skulle vara en förstärkning. Men det är inte vi som tar beslutet om han medverkar eller inte. Det är Oilers som i sista hand tar det beslutet, sade Rautakorpi på måndag enligt HBL.

Så är inte riktigt fallet enligt McKenzie, som skriver att Finland inte frågat Edmonton – och om Finland skulle fråga skulle svaret vara ett klart NEJ.

Det ser alltså ut som om Finland får förlita sig på unge stjärnskott som Eeli Tolvanen och Kristian Vesalainen i anfallet.