Hoppa till huvudinnehåll

Wolff bekräftar: Mercedes intresserade av Alonso

Fernando Alonso, Australiens GP, 20.3.2016.
Fernando Alonso har ett år kvar på kontraktet med McLaren. Fernando Alonso, Australiens GP, 20.3.2016. Bild: All Over Press Fernando Alonso

Mercedes stallchef Toto Wolff bekräftar att Fernando Alonso är en av kandidaterna till att ta över efter Nico Rosberg nästa säsong. Alonso står ändå under kontrakt med McLaren.

Nico Rosberg meddelade förra veckan helt oväntat att han inte kommer att fortsätta karriären. Han hade två år kvar på sitt kontrakt men väljer att sluta som världsmästare.

Det dröjde inte länge innan spekulationerna var igång om vem som skulle ersätta Rosberg i Mercedes. Nästan samtliga förare har nämnts i spekulationerna men de flesta har redan kontrakt för nästa år.

Så är också fallet med Fernando Alonso men det kan ändå bli aktuellt med en flytt. Mercedes stallchef Toto Wolff bekräftar att man är intresserade av spanjoren.

– Man måste alltid överväga Fernando. Här är en förare som jag respekterar väldigt mycket. Han har allt: talang, fart och erfarenhet.

– Men han har kontrakt med McLaren och vi måste väga upp det med alla andra alternativ som vi har, säger Wolff i en intervju med Sky Sports.

McLaren har i nuläget inga planer på att släppa iväg Alonso till ett annat stall.

– Vi har kontrakt med Fernando och han trivs bra här. Självklart vill han vinna tävlingar och det vill vi också. Jag är inte alls oroad över det scenariot, säger Zak Brown.

Fernando Alonso och Lewis Hamilton var stallkamrater i McLaren-Mercedes säsongen 2007.