Hoppa till huvudinnehåll

Förbundspennan: Med Lahtis runt hörnet

Förbundstränare inom FSS, Henrik Byggmästar.
Henrik Byggmästar ser framemot en jämn säsong. Förbundstränare inom FSS, Henrik Byggmästar. Bild: YLE/AnttiKoivukangas henrik byggmästar

Årets skidsäsong är i full gång och det ser ut att bli en ytterst intressant historia.

Efter att två tävlingshelger i världscupen är avgjorda så kan man dra den slutsatsen att denna VM-säsong kommer att bli den jämnaste på många år och framförallt glädjande är att de finländska åkarna verkar att på allvar vara med och kämpa om tätplaceringarna.

Inom FSS har säsongen kommit bra igång med bland annat alla Elit2017-åkare på poängplats i den första världscuptävlingen i Ruka. Detta ger en bra arbetsro åt alla inblandade.

Vissa platser i VM-laget har säkert landslagsledningen redan koll på men hur den slutgiltiga namnlistan ser ut ska bli intressant att följa, där håller vi tummarna för att våra åkare från FSS lyckas i de avgörande tävlingarna.

Nu närmast väntar Scandinavia cupen i Lillehammer inkommande helg och världscupen drar vidare till Davos, där väntar en ytterst viktig sprint i fristil. I början av januari avgörs Scandinavia cupen i Lahtis med samma distanser som på VM, i dessa tävlingar ska vi hålla tummarna för att alla FSS-åkare presterar på toppen av sin egen förmåga.

Det finns alltså mycket att se fram emot i vinter och allt kulminerar med VM i februari och där har vi FSS-åkare på startlinjen, enligt den planen jobbar vi alla vidare.

Vi träffas på VM!

Henrik Byggmästar
förbundstränare FSS

Läs också

Nyligen publicerat - Sport