Hoppa till huvudinnehåll

Ner från tennistronen – nu går Djokovic och Becker skilda vägar

Novak Djokovic vinner Rogers Cup för fjärde gången.
Novak Djokovic vann sju Grand Slam-titlar med Boris Becker som tränare. Novak Djokovic vinner Rogers Cup för fjärde gången. djokovic

Tennisstjärnan Novak Djokovic fortsätter inte sitt samarbete med tränaren Boris Becker. – Vi har uppfyllt våra mål tillsammans, konstaterar Djokovic.

Djokovic och Becker hade en framgångsrik treårssejour tillsammans, men efter att Andy Murray passerat serben i världsrankingen ansåg Djokovic att det var dags för något nytt.

– Vi har uppfyllt våra mål tillsammans. Jag vill tacka honom för samarbetet, konstaterade Djokovic på Facebook.

Under Beckers tid vann Djokovic sex Grand Slam-titlar och i och med segern i Franska öppna 2016 blev han den tredje herrspelaren i historien att vara regerande mästare i alla Grand Slam-turneringar.

  • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

    Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

    Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

  • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

    Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

    Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport