Hoppa till huvudinnehåll

Ny vändning i fallet Valavuori – stämmer Espoo United och ägaren

Aleksi Valavuori håller i en mikrofon.
Aleksi Valavuori vill inte godkänna sparken från klubben. Aleksi Valavuori håller i en mikrofon. Bild: Petteri Paalasmaa/All Over Press Aleksi Valavuori

Enligt Urheilusanomat kommer basketlaget Espoo Uniteds före detta sportchef, Aleksi Valavuori, att stämma klubben och dess ägare Jussi Salonoja.

Valavuori fick sparken från klubben efter kränkande kommentarer om homosexuella på Twitter. Han skrev bland annat att Espoo United inte anställer homosexulla.

Efter avskedandet verkade det som om Valavuori skulle godkänna sitt straff.

– Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Jag gjorde ett misstag och accepterar konsekvenserna. Men en homofobiker är jag inte. Vad jag vill minnas så har jag ofta försvarat minoriteter och jämställdhet. Tyvärr begravs allt det goda under en dum tweet, skrev han då i ett utlåtande på Twitter.

Ändrade åsikt

Men nu är det en annan ton i skällan. Urheilusanomat, som ägs av Iltasanomat, avslöjar att Valavuori nu tänker stämma klubben och ägaren Jussi Salonoja.

– Så är det, jag har fått information av Valavuoris advokat att han stämmer oss, bekräftar Salonoja till Urheilusanomat.

– Jag vet inte vad man ska tycka om saken, eftersom vi i samförstånd avtalade om att upphäva kontraktet. Det här är en stor överraskning.

Enligt Urheilusanomat vill inte Valavuori själv kommentera saken.

– Jag kan inte kommentera saken på något vis. Det är inte i mina händer, säger Valavuori.

Läs också