Hoppa till huvudinnehåll

Modig medborgare stoppade knivman i Borgå

En hand håller en kökskniv
Illustrerande arkivbild. En hand håller en kökskniv Bild: Arja Lento våld

En modig Borgåbo stoppade en hotfull och förvirrad man med kniv i Gammelbacka på onsdagen. Det här berättar polisen om i ett pressmeddelande.

Klockan 13.30 på onsdagen attackerades en slumpmässigt utvald förbipasserande av en förvirrad 30-årig man i Gammelbacka i Borgå.

Mannen gick mot den förbipasserande med en höjd kniv i handen, varpå den förbipasserande knuffade bort honom. Då mumlade han något och fortsatte vidare, fortfarande med kniven i handen.

En annan förbipasserande, en Gammelbackabo med bakgrund inom boxning, lade märke till situationen. Han beslöt att han måste få bort kniven av den förvirrade mannen innan någon skadas.

Situationen urartade i en brottningsmatch. Den förvirrade mannen försökte då knivhugga motparten, men han lyckades få bort kniven och hålla fast den förvirrade mannen tills polisen kom till platsen.

Borgåpolisen vill nu tacka Gammelbackabon för hans lovvärda agerande. Samtidigt vill polisen ändå varna för att det finns en risk för att man skadar sig om man griper en beväpnad person.

I hotfulla situationer lönar det sig alltid att ringa nödcentralen och vänta på polisen.

Polisen tillägger också att situationen lyckligtvis inte fick ett värre slut den här gången.

Läs också