Hoppa till huvudinnehåll

Seppälä två sekunder från semifinal – Laukkanen imponerade

Hanna-Maria Seppäläs sista FM blev tävlingarna i Vasa tidigare i höst.
Hanna-Maria Seppälä gick inte vidare på 50 meter ryggsim. Hanna-Maria Seppäläs sista FM blev tävlingarna i Vasa tidigare i höst. Bild: All Over Press Hanna-Maria Seppälä

Hanna-Maria Seppälä lyckades inte ta sig vidare från försöken på 50 meter ryggsim. Seppälä slutade på 45:e plats i försöken och blev två sekunder från en plats i semifinalerna.

Hanna-Maria Seppälä gör den här veckan sitt sista stora mästerskap då VM på kortbana avgörs i Windsor i Kanada.

På fredagen var Seppälä i hetluften på 50 meter ryggsim men där blev det inget avancemang. Seppälä simmade sträckan på 29,07 och det räckte bara till en 45:e plats i försöken.

För att Seppälä skulle ha haft chansen att gå vidare till semifinal skulle hon ha behövt simma två sekunder snabbare. Xueer Wang från Kina knep den sista semifinalplatsen med tiden 27,01.

Fanny Teijonsalo var anmäld på sträckan men kom inte till start i försöksheatet.

Jenna Laukkanen visade fin form på 100 meter bröstsim där hon hade den näst snabbaste tiden i försöken. Laukkanen simmade på 1.04,76 och blev endast slagen av Lilly King.

Även Silja Känsäkoski gjorde en fin insats i sitt försöksheat och tog sig vidare till semifinal. Känsäkoskis tid 1.05,67 räckte till en sjunde plats i försöken.

På 50 meter fjärilsim missade Riku Pöytäkivi semifinalerna med endast åtta hundradelar. Hans 23,30 räckte till en 19:e plats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport