Hoppa till huvudinnehåll

X Factor -finalister berömmer Saara Aalto: Hon är otrolig

Matt Terry, finalist i brittiska sångtävlingen X Factor.
23-åriga Matt Terry har blivit god vän med Saara Aalto. Matt Terry, finalist i brittiska sångtävlingen X Factor. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press matt terry,X-factor,sångtävlingar,Storbritannien,Saara Aalto

På söndag klarnar det vem som vinner sångtävlingen X Factor i Storbritannien. De övriga finalisterna i tävlingen berömmer Saara Aalto i kapp.

- Vi har blivit väldigt goda vänner. Jag har hjälpt henne med att bära resväskor i trapporna och med det engelska språket. Hon lär mig finska, men jag har redan glömt allt, säger 23-åriga singer-songwritern Matt Terry i en intervju till Yles finskspråkiga nyheter i London.

- Hon är otrolig och jag är så lycklig över att jag har träffat henne.

Trots att finalisterna blivit goda vänner sinsemellan säger Matt Terry att alla finalister är ute efter att vinna tävlingen.

- Självklart vill vi vinna. Vi är alla här för att vinna. Det enda jag kan säga är att jag vet att vi alla kommer att ge vårt allt, säger Terry.

"Vem som helst kan vinna"

Den tredje finalisten, pojkbandet 5 After Midnight, säger att de senaste veckornas tävlingsruljans har varit tung, eftersom det varit så mycket jobb. Alla bandmedlemmar är väldigt trötta, men ändå ivriga över upplevelsen.

Bandet, som består av tre killar i 20-årsåldern, har enbart gott att säga om de andra finalisterna. Det är väldigt svårt att tippa vinnaren, tycker de.

- Saara är en fantastisk sångerska, säger bandmedlemmen Kieran Alleyne.

- Jag skulle vilja säga att vi vinner, men det kan vara vem som helst av oss, säger i sin tur Jordan Lee.

Pojkbandet 5 After Midnight, finalister i brittiska sångtävlingen X Factor.
Pojkbandet 5 After Midnight tog sig till finalen i X Factor. Pojkbandet 5 After Midnight, finalister i brittiska sångtävlingen X Factor. Bild: Brett Cove / Barcroft Media/ All Over Press 5 after midnight,X-factor,sångtävlingar,Storbritannien,Saara Aalto,pojkband

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje