Hoppa till huvudinnehåll

Heikkinen: Inget att hoppa av glädje för

Matti Heikkinen.
Matti Heikkinen avslutade starkt i Davos och tog en tredjeplats. Matti Heikkinen. Bild: EPA Matti Heikkinen

Matti Heikkinen tog andra raka pallplatsen i världscupen. Det får inte den lågmälde finländaren att studsa runt av glädje. ”Det var ingen fantastisk åkning”, säger han.

Matti Heikkinen är inte känd för att vara den som drar till med överdrifter. Det fortsatte han med efter en utmärkt insats i Davos tremilslopp.

Heikkinen fick bara stryk av Martin Johnsrud Sundby och Anders Glöersen.

– Jag följde den taktik som man ska följa här i Davos. Jag gick ut i en okej fart och sedan visste jag att Sundby skulle komma om farten var tillräckligt bra. Jag hängde på honom och åkte bakom till sista varvet, säger Heikkinen i förbundets pressmeddelande.

"Stabil insats"

Heikkinen låg en bit ifrån pallen när det sista varvet inleddes. Då vred Heikkinen upp farten och fixade en tredjeplats.

– Jag fick höra att jag behövde sätta in en spurt och började ta placeringar i uppförsbackarna. Det var en stabil insats, men det var ingen fantastisk åkning.

I en intervju med MTV Sport är Heikkinen lika tillbakadragen trots två pallplatser i upptakten av världscupsäsongen, en i klassisk stil och en i fristil.

– På ett sätt är det lite ovant, men det här är inget att hoppa av glädje för. Att de här prestationerna räcker till pallen känns ändå rätt bra, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport