Hoppa till huvudinnehåll

Liukkonen endast sex hundradelar från medalj – Laukkanen nära finska rekordet

Ari-Pekka Liukkonen och Jenna Laukkanen gjorde båda väl ifrån sig i kortbane-VM i simning, men det räckte inte riktigt hela vägen.

Liukkonen simmade i final på 50 meter fritt och klockades för tiden 21,29, vilket gav honom en femte plats. Endast sex hundradelssekunder skilde Liukkonen från bronset. Guldet gick till Jesse Puts från Nederländerna.

Laukkanen slutade i sin tur femma på 100 meter medley. Hon hotade till och med Hanna-Maria Seppäläs finska rekord från 2009, men blev slutligen 0,18 sekunder från rekordet. Hennes tid i finalen var 50,00. Segern i finalen gick till Katinka Hosszu från Ungern.

– Jag gick in i tävlingen med en bra laddning för att kämpa om allt, placering och tid. Som helhet var det här ett jättebra lopp, eller egentligen ett superlopp, konstaterade Laukkanen i simförbundets pressmeddelande.

Laukkanen simmade under fredagen också semifinal på 100 meter bröstsim och tog sig till final med den femte snabbaste tiden 1.05,09. Även Silja Känsäkoski tog sig till final med nya rekordtiden 1.05,17.