Hoppa till huvudinnehåll

Har du upplevt problem med postgången?

Julkort på postsorteringscentralen i Böle.
Julkort på postsorteringscentralen i Böle. Bild: Yle/Petter West din stad

Posten har haft problem med utdelningen i flera uppmärksammade fall på senare tid. Har du upplevt sådana problem?

19.12.2016: Tack för alla svar! Läs artikeln "Företagare fick räkning månader efter förfallodag – Posten medger stora brister" som bygger på den här enkäten!

I Helsingfors har Drumsöborna upplevt stora och återkommande problem med postgången i år. Post har hittats på gatan och viktiga försändelser har försvunnit helt och hållet.

Häromdagen rapporterades det om liknande postproblem i en annan Helsingforsstadsdel. Post till ett husbolag i Tölö upphittades på ett tåg, och flera brev hade öppnats.

I Borgå har det förekommit andra problem, där rapporterar Yle Östnyland om Borgåbor som är missnöjda över att posten inte har delats ut varje vardag.

Kommunikationsverket har redan tidigare påtalat Postens problem med att uppfylla postlagens föreskrifter om femdagarsutdelning av brevpost. I november stärkte myndigheten sitt krav med ett vite på på 100 000 euro.

Också tidningar drabbas av Postens problem

I Lovisa har lokaltidningen Nya Östis som delas ut med dagsposten också berörts av utdelningsproblemen. Yle Östnyland rapporterar att tidningens reportrar rycker in som utdelare då Posten sviker.

I torsdags hävdade Demokraatti att Posten hade slarvat bort hela upplagan av partitidningens senaste nummer. Tidningarna återfanns dock snabbt och nu tvistar Posten och Demokraatti om huruvida upplagan alls var försvunnen.

Tips-id: 54212