Hoppa till huvudinnehåll

Inga nya pallplatser – Strandvall ut i kvarten

Matias Strandvall.
Matias Strandvall var trettonde i kvalet. I kvartsfinalen räckte krafterna inte hela vägen till semifinal. Matias Strandvall. Bild: All Over Press/Heidi Koivunen Matias Strandvall

Fristilssprint är inte det finländska längdlandslagets paradgren. På VM-distansen blev det inga större framgångar i världscupen i Davos.

Kvalet till fristilssprinten i Schweiz visade vartår det lutade för finländsk del. Krista Pärmäkoski var enda damåkare som klarade av att köra in bland de trettio bästa, medan det gick något bättre på herrsidan. Matias Strandvall, Ristomatti Hakola och Anssi Pentsinen klarade sig genom nålsögat.

När det vankades kvartsfinal gick det däremot tyngre för herråkarna. Hakola slutade fyra i sitt heat och slogs ut. Hans lagkamrater Strandvall och Pentsinen fick inte heller till det. Pentsinen var sist i heatet, Strandvall blev trea.

Vasaåkaren slogs rejält om en semifinalplats, men på upploppet var det norrmännen Emil Iversen och Ola Vigen Hattestad som drog det längsta strået. Strandvall slutade till slut 15:e.

– Kvalet var väldigt bra och jag återhämtade mig väl. Formen är stark. I kvartsfinalen gjorde jag ett misstag och en norrman kunde attackera på insidan, säger Strandvall i ett pressmeddelande.

Pärmäkoski ut i semin

För Pärmäkoskis del gick det bättre i kvartsfinalen. Hon tog sig vidare efter att ha slutat tvåa bakom Sophie Caldwell. I semifinalen mäktade Pärmäkoski, som var trea i lördagens femton kilometerslopp, inte med att knipa en finalplats.

– Jag åker hem med en bra känsla. Jag kör inte i La Clusaz nästa helg utan förbereder mig i stället för Tour de Ski, säger Pärmäkoski.

Det blev en norsk-svensk duell om pallplatserna på damsidan. Norskorna var vassare. Maiken Caspersen Falla tog hem segern och Ingvild Flugstad Østberg var tvåa. Hanna Falk knep tredjeplatsen.

I herrfinalen var det Sergei Ustiugov som körde hem segern. Ryssen spurtade ner Finn Hagen Krogh. Norrmannen Krogh fick sällskap på pallen av sin landsman Sindre Bjørnestad Skar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport