Hoppa till huvudinnehåll

Laukkanen nosade igen på medalj – slutade fyra

Jenna Laukkanen i bassängen.
Jenna Laukkanen fick igen nöja sig med en fjärde plats. Jenna Laukkanen i bassängen. Bild: EPA/PATRICK B. KRAEMER Jenna Laukkanen

Jenna Laukkanen har gjort ett fint kortbane-VM i simning i Kanada, men den där riktiga fullträffen har uteblivit. På lördagen blev hon igen snuvad på konfekten på 100 meter bröstsim.

För andra gången under det pågående VM fick Laukkanen nöja sig med en fjärde plats och igen var det Molly Hannis från USA som knep tredje platsen framför Laukkanen.

Tätduon Alia Atkinson och Lily King gick egna vägar och slutligen var det jamaikanen som knep segern med tiden 1.03,03. Laukkanen klockades för 1.04,62 och marginalen upp till en bronsplats var 0,73 sekunder.

Silja Känsäkoski gjorde också en ypperlig insats i finalen och förbättrade igen på sitt personliga rekord. Den nya rekordtiden lyder nu 1.05,15, vilket räckte till en sjätte plats i finalen.

Finskt rekord för Tuomola

På herrarnas 50 meter bröstsim noterades Anrei Tuomola för ett nytt finskt rekord, men lyckades ändå inte ta sig till final.

Tuomola var tionde snabbast i semifinalen med tiden 26,43, vilket är 0,21 sekunder snabbare än hans tidigare rekord från sju år tillbaka.

Matias Koski slutade 14:e i semifinalerna på 100 meter fritt och tog sig därmed inte till final. Hans tid var 47,65.