Hoppa till huvudinnehåll

Korsholm börjar planera för hästsport

Ulrika Hämäläinen med hästen Gulliver III i Sea Horse Week 2016.
Banhoppning Ulrika Hämäläinen med hästen Gulliver III i Sea Horse Week 2016. Bild: Sara Pulkkinen ulrika hämäläinen,Hangö,Västnyland,banhoppning,Hästar,hästsport

Korsholm påbörjar nu detaljplaneringen för hästsportcentret i Solf. Det beslöt kommunstyrelsen på tisdag kväll. I samma veva godkändes projektplanen.

Det handlar om cirka 50 hektar på båda sidor om Solf ängsväg. Två tredjedelar är ängs- och åkermark, resten är skogsmark. Det handlar om det Wahlrooska skiftet som nu ska bli ett hästsportcenter.

Det är Korsholms sportryttare och Vasanejdens travring som lämnat in en projektbeskrivning med verksamhetskoncept och finansieringsmodell.

Samtliga investeringar i stall, manege, övningstravbana och ridstigar sköts med finansiering som föreningar söker. Anläggningar kan också ägas privatpersoner.

Kommunen står för planering och kommunalteknik. Övrigt får vi slå fast i ett samarbetsavtal, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Luther.

- Målsättningen är att minimera kommunens finansiering, säger Luther.

Det som ännu återstår är för föreningarna att skriva ett samarbetsavtal sinsemellan där de klargör rättigheter och skyldigheter. Det ska vara gjort före den 30 april. Därefter är det dags att skriva ett samarbetsavtal med kommunen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten