Hoppa till huvudinnehåll

Ronaldo: Känner mig som en oskyldig man i fängelse

Cristiano Ronaldo ser orolig ut.
Cristiano Ronaldos år har inte bara varit guld och gröna skogar. Cristiano Ronaldo ser orolig ut. Bild: All Over Press. Cristiano Ronaldo,Real Madrid CF

Cristiano Ronaldo erkänner att skattebrottsmisstankarna kastar en mörk skugga över Ballon d’Or-pokalen. Många oskyldiga sitter i fängelse och jag känner mig lite som en av dem, säger Ronaldo till France Football.

EM-guld, CL-mästare och vald till världens bästa spelare: På fotbollsplanerna har allt gått Cristiano Ronaldos väg i år. Men utanför har det inte varit en dans på rosor.

Den portugisiska superstjärnan är misstänkt för att ha gömt undan 75 miljoner euro i ett skalbolag på Brittiska Jungfruöarna. Det för att undvika skatter. Ronaldo erkänner att anklagelserna förstörde guldbollsfesten en aning.

– Annars skulle jag ljuga, jag är ingen hycklare, säger Ronado till France Football.

"Sanningen kommer fram"

Ronaldo har tidigare meddelat att han inte är skyldig till anklagelserna och fortsatte hävda sin oskuld efter att ha utsetts till världens bästa spelare.

– Det känns inte bra för jag har gjort saker rätt. Många oskyldiga sitter i fängelse och jag känner mig lite som en av dem, säger Ronaldo och fortsätter:

– Men sanningen kommer fram, förr eller senare.

Ronaldo har nu fyra guldbollar.