Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Eriksson står över inomhussäsongen – ”Det var rätt tid att operera”

Sandra Eriksson i Kalevaspelen 2016.
Sandra Eriksson vann hinderloppet i Kalevaspelen även år 2016. Sandra Eriksson i Kalevaspelen 2016. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. Sandra Eriksson

Hinderlöparen Sandra Eriksson siktar på att återvända till tävlingsarenorna när utomhussäsongen inleds. Hennes fot opererades i september.

- Det är fyra år till OS i Tokyo. Det var rätt tid att operera. Den gjordes av Ilkka Räsänen i Helsingfors och allt gick bra, säger Eriksson på webbplatsen yleisuheilu.fi.

Eriksson har lidit av Haglunds syndrom som handlar om ett smärtsamt tillstånd med beniga utskott på vardera sidan av bakre delen av hälbenet.

Eriksson står över inomhussäsongen men tror att hon kommer att vara i bra form när utomhussäsongen inleds.

- För två år sedan opererades jag i januari. Det blev ändå min bästa säsong hittills. Jag var i toppform redan i början av säsongen. Det finns ingen orsak att stressa nu, berättar Eriksson.

Tar lärdom av motgångarna

Ifjol fick Eriksson nöja sig med en tionde plats i EM på 3000 meter hinder. I OS kom hon inte till final. Hon led av allergiproblem och säsongens bästa tid 9.31,88 noterade hon i Stockholm.

- Jag tar lärdom av varje tävling men mest lär man sig av säsonger som går sämre. Efter sommaren kan jag leva bättre i nuet och ta en dag i sänder.

För tillfället tränar Eriksson mest i bassängen och på konditionscykel.

- Det är svårt att utvecklas som löpare om man inte får löpa, men jag har gjort mycket träning för att kroppen ska vara stark när jag får löpa normalt igen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport