Hoppa till huvudinnehåll

Säsongen över för ryggskadad Sandell – ”vill ge mig själv chansen att nå min potential”

Markus Sandell i storslalomtävlingen i St. Moritz.
Marcus Sandell har plågats av ryggsmärta en längre tid. Markus Sandell i storslalomtävlingen i St. Moritz. Bild: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Marcus Sandell,Alpin skidsport,storslalom

Marcus Sandell säger stopp. Ryggproblemen gör att Finlands bästa alpinåkare inte kan fortsätta under säsongen. Beslutet har varit tufft att fatta, skriver Sandell i ett öppet brev.

Sandell märkte av problemen i säsongsöppningen i Sölden och har inte kunnat av att satsa fullt i tävlingarna. Nu vill Sandell koncentrera sig på rehabilitering – det kan till och med bli frågan om en operation.Beslut om det fattas senare.

Sandell har brottats med diskbråck sedan år 2013.

– Vi har följt med situationen noggrant med tränare och läkare, nu måste jag tyvärr fatta ett svårt beslut med tanke på min fortsatta karriär, skriver Sandell på Ski Sport Finlands webbplats.

Ingen behandling har fungerat

Sandell skriver att han fortfarande är snabb då han har en bra dag – men på grund av ryggproblemen har den normala träningen uteblivit.

Sandell har försökt råda bot på problemen på en massa olika sätt.

– Tyvärr har ingenting lindrat eller löst situationen.

Fortsätter karriären

Karriären fortsätter ändå – minst till år 2022, skriver Sandell, som vill kämpa om segrarna i storslalomsvärldscupen.

– Det kräver att jag är i hundraprocentigt skick.

Just nu ser prognosen att bli kvitt problemen bra ut, skriver Sandell.

– På kort sikt är målet att komma tillbaka stark nästa säsong och kämpa om medaljerna i OS år 2018. Det här är den enda och den bästa lösningen. Jag vill ge mig själv chansen att nå min potential.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport