Hoppa till huvudinnehåll

Yaya Touré dömd för rattfylleri – ”drack inte med flit”

Yaya Touré ryker.
Yaya Touré har haft det hett om öronen den senaste tiden. Yaya Touré ryker. Bild: All Over Press Yaya Touré,fotboll,Manchester City FC

Fotbollsstjärnan Yaya Touré har åkt fast för rattfylleri. Problemet? Han är muslim och dricker inte. Det hävdar i varje fall huvudpersonen själv. Jag drack inte med flit, skriver Touré på sin webbplats.

Touré har haft det fotbollsmässigt tungt den senaste tiden och inte fått värst mycket speltid i klubblaget Manchester City.

Nu har det också strulat till sig på det privata planet. Touré har åkt fast för rattfylleri och fick på måndag sitt körkort indraget för 18 månader. Han får dessutom böta 65 000 euro.

Touré erkänner att han låg över den tillåtna promillegränsen men hävdar att han inte konsumerat alkohol frivilligt.

– Jag har alltid vägrat dricka alkohol. Alla som känner mig eller följer med fotboll har sett mig vägra ta emot champagnepriset som matchens lirare får. Det på grund av min religiösa hängivenhet, skriver Touré på sin webbplats.

”Domaren accepterade min historia”

Touré dömdes på måndag och valde att godkänna domen. Han tycker ändå att det är viktigt att framhäva att han inte druckit med flit.

– I samband med domen accepterade domaren att jag inte fått i mig alkohol med flit.

Touré berättar inte hur han fått i sig alkoholen men säger sig vara ledsen för det inträffade.

– Rattfylleri är ett allvarligt brott och även om jag inte druckit med flit accepterar jag körförbudet och böterna. Jag ber om ursäkt för situationen, skriver Touré.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport