Hoppa till huvudinnehåll

Zentra i Borgå öppet hela natten

Summeri-inspelning på Zentra
Summeri-inspelning på Zentra Bild: YLE/Stefan Härus summeri

Ungdomscentralen Zentra i Borgå ordnar ett evenemang som räcker hela natten under jullovet. Natt-Zentra är avsett från elever i årskurs sju och uppåt.

Under evenemanget kan man titta på filmer, lyssna på musik, laga tilltugg och vaka fast hela natten med kompisarna. Man kan också ta med egen mat. Om man inte orkar vaka kan man krypa in i sin egen sovsäck och somna.

Initiativet till nattöppen ungdomslokal kommer från ungdomarna själva.

– Ungdomarna har bland annat planerat tilltugg, program och kvällens längd. Under evenemanget lämnar man inte ungdomslokalen, utan tillbringar hela natten tillsammans, i gott sällskap. Under natten börjar man traditionellt tävla om vem som är vaken längst eller vem som somnar först, säger ungdomsarbetare Petra Backman.

Man kan anmäla sig till Natt-Zentra på Borgå stads webbsidor.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland