Hoppa till huvudinnehåll

Kan du förklara hur du mår på finska?

- Luulen että minä olen saanut takaisin iskun … eller? Att förklara hur man mår kan vara väldigt knepigt om man inte får använda sitt modersmål. Det fick några av X3M:s programledare erfara när vi bad dem beskriva olika sjukdomstillstånd på det andra inhemska.

När Vasa centralsjukhus med stor sannolikhet förlorar sin omfattande jour kan både en och annan finlandssvensk tvingas åka till Seinäjoki för akut vård. Där ska patienterna enligt pappret få vård på svenska, men hur det kommer att bli i praktiken vet ingen ännu.

Men hur svårt kan det egentligen vara att slå över till finska och förklara var det gör ont? Ganska svårt skulle det visa sig ... Då ska vi dessutom komma ihåg att X3M:s programledare befann sin långt ifrån en akut situation när videon spelades in.

* Registerbeskrivning för deltagande

Nyligen publicerat - X3M