Hoppa till huvudinnehåll

TS: Första domen i Kuppishärvan i Åbo

Psykiatriska sjukhuset vid Åbo stadssjukhus
Psykiatriska sjukhuset vid Åbo stadssjukhus Bild: Yle/ Nora Engström åbo stadssjukhus

En person har dömts för tjänstebrott i Egentliga Finlands tingsrätt för att ha anställt en obehörig skötare till Kuppis sjukhus i Åbo.

Det skriver Turun Sanomat.

I samband med utredningarna kring vanvården på psykiatriska sjukhuset i Kuppis framkom det att två bluffskötare hade jobbat på sjukhuset. De här personerna jobbade inte på den uppmärksammade avdelningen G1, där flera fall av bland annat misshandel av patienter har framkommit.

Avdelningsskötaren som hade anställt en av de här personerna dömdes för tjänstebrott, men får ändå inget straff. Det här eftersom personen var ny på sin post och inte hade informerats om att personers behörighet ska granskas innan personen anställs.

Polisutredningen kring misshandelsfallen pågår fortfarande. Det var i februari i år som problemen vid Kuppis sjukhus uppdagades.

Läs också