Hoppa till huvudinnehåll

Video: Plastpåsepojken från Afghanistan träffade Messi – vägrade lämna idolens sida

Barcelona på lagfoto tillsammans med den afghanska pojken Murtaza Ahmadi.
Murtaza Ahmadi smög sig också in på Barcelonas lagfoto. Barcelona på lagfoto tillsammans med den afghanska pojken Murtaza Ahmadi. Bild: All Over Press murtaza ahmadi,Lionel Messi,FC Barcelona

Tidigare i år spreds en bild på en liten pojke med en hemgjord Messi-speltröja gjord av en plastpåse. Nu har Murtaza Ahmadi fått träffa sin idol på riktigt.

Ahmadi blev känd efter att ha fotograferats med plastpåsen i Argentinas färger. Ahmadi fick den hemgjorda speltröjan med tuschtexten ”Messi 10” då Ahmadis pappa inte kunde få tag på en riktig tröja.

Murtaza Ahmadi i Afghanistan med sin hemgjorda Messi-tröja.
Murtaza Ahmadi i sin hemgjorda tröja. Murtaza Ahmadi i Afghanistan med sin hemgjorda Messi-tröja. Bild: All Over Press murtaza ahmadi,Afghanistan

Sedan dess har Ahmadi fått en riktig tröja. Nu har han också fått träffa idolen, i samband med Barcelonas träningsmatch mot Saudiarabiska Al-Ahli i Qatar.

Ahmadi vände sig om och kramade idolen i spelartunneln och gick sedan ut på planen hand i hand med Messi. Då det var dags för sexåringen att lämna planen sprang han i stället tillbaka till Messi, som var i full fart med att posera för lagfotot.

Den leende domaren fick till slut bära bort Ahmadi, som vägrade lämna idolen ensam.

Videon går också att se via den här länken.

Barcelona vann träningsmatchen mot Al-Ahli med 5–3. Messi, Neymar och Luis Suarez hörde till målskyttarna.