Hoppa till huvudinnehåll

Amazon utmanar Netflix inom onlinevideo

Skärmklipp från Amazon videotjänst
Skärmklipp från Amazon videotjänst Skärmklipp från Amazon videotjänst Bild: Yle Amazon.com,Amazon Video,videotjänst,direktansluten bearbetning

Webbjätten Amazon utmanar videotjänsten Netflix globalt. Amazon meddelade i går att bolagets videotjänst nu är tillgänglig i över 200 länder och områden.

De som abonnerar på Amazon Prime Video kan titta på filmer och serier via webben, på mobila apparater samt på tv-apparater från LG och Samsung.

Förutom att titta online kan man även ladda ner och titta offline på en del av Amazons utbud. Offlinefunktionen gäller för mobila apparater. Netflix erbjuder samma möjlighet.

Amazons stora dragplåster är The Grand Tour som baseras på det brittiska tv-programmet Top Gear. The Grand Tour är enligt Amazon för närvarande den högst rankade tv-serien på filmsajten IMDB.com.

Förutom att de amerikanska bolagen visar andra bolags filmer och serier producerar Netflix och Amazon också eget material.

Förekomsten av textning varierar i Amazons utbud och de inhemska språken ser inte ut att erbjudas åtminstone i det här skedet. Netflix har oftast textning på nordiska språk och engelska.

Amazons videotjänst är något billigare än Netflix.

Artikeln uppdaterades 16.12.2016 klockan 09.16. Det tredje stycket korrigerades så att det framgår att man kan titta offline på en del av Amazons utbud. Tidigare stod det att den här möjligheten gäller hela utbudet.

Läs också