Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen repareras Nickby brandstation

dörrar vid brandstation
dörrar vid brandstation Bild: Yle/Erica Vasama sibbo brandstation

Nu ska det äntligen börja hända på Nickby brandstation. Renoveringen kan förhoppningsvis inledas redan i vinter.

Det var i våras som Regionförvaltningsverket i södra Finland konstaterade att Nickby brandstation är i dåligt skick. Under en arbetsskyddsgranskning upptäckte man att det fanns fuktskador i både väggar, tak och golv.

- En del smärre reparationer har gjorts under sommaren och hösten, men för tillfället väntar vi på resultatet av de undersökningar som gjorts. När vi fått dem, är det dags att göra upp en renoveringsplan, säger Sibbo kommuns lokalservicechef Juha Pohjonen.

Pohjonen hoppas att undersökningsresultaten ska komma före nyår. Då kunde renoveringen inledas redan i vinter.

nickby brandstation
nickby brandstation Bild: Yle/Erica Vasama nickby brandstation,Nickby,Sibbo

Ingen grundreparation

Vilken typ av renovering kan bli aktuell?

- Det är svårt att säga innan vi sett rapporten, men någon genomgripande grundreparation handlar det nog inte om, säger Pohjonen.

När renoveringsarbetena kan komma igång beror också mycket på vilken typ av arbeten som krävs.

- Om det krävs större reparationer, behöver vi konkurrensutsätta reparationen och då kan det dra ut på tiden innan vi kommer igång. Är det mindre arbeten eller sådana som vi kan utföra själva, kan starten ske snabbare, förklarar Pohjonen.

brandstation och barack
Barackerna ska bytas ut mot baracker av bättre kvalitet. brandstation och barack Bild: Yle/Erica Vasama sibbo brandstation

Baracker byts ut

Ett annat projekt som nu är aktuellt, är att byta ut de baracker som finns på brandstationens tomt. Barackerna är ett resultat av att brandstationens kvadratmetrar inte längre räcker till eftersom personalen vuxit.

- De baracker vi har på området nu, motsvarar inte dagens krav. De är kalla och lyhörda, säger Peter Johansson, räddningschef vid Räddnignsverket i Östra Nyland.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland